Crematie in Ridderkerk

Er zijn veel mensen die bij het overlijden van zichzelf of naasten kiezen voor een crematie. Ook in Ridderkerk zijn er diverse mogelijkheden tot crematie. Als u kiest voor het laten cremeren van uw naasten in Ridderkerk, dan zijn hier enkele wettelijke eisen en voorschriften aan vastgesteld. Op deze pagina vertellen wij u hoe een crematie in Rotterdam eraan toegaat.

Waar wordt de overledene in Ridderkerk gecremeerd?

Er zijn diverse plekken in Ridderkerk waar een overledene kan worden gecremeerd. Te allen tijde dient een overledene gecremeerd te worden in een crematorium in Ridderkerk. Bij Calla-Uitvaartzorg helpen wij u graag bij het kiezen van een crematorium in de omgeving van Ridderkerk.

Wanneer wordt de overledene gecremeerd in Rotterdam?

Gewoonlijk dient een crematie in Ridderkerk tussen minimaal 36 uur en maximaal 6 dagen na het overlijden plaats te vinden. Er zijn gevallen waarbij deze periode verkort of verlengd kan worden. Voor het verkorten van een crematie is toestemming nodig van de officier van justitie, en voor verlengen dient de gemeente geraadpleegd te worden. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn een crematie uit te stellen wanneer familieleden niet in staat zijn tijdig de crematie bij te kunnen wonen. Is er sprake van bijvoorbeeld een besmettelijke ziekte, dan kan er gekozen worden voor een verkorting van de tijdsduur.

Zijn er extra eisen rondom crematies in Ridderkerk?

Bij het cremeren in Ridderkerk dienen met verschillende eisen rekening gehouden te worden. Zo moeten pacemakers vanwege het mogelijke ontploffingsgevaar voor de crematie verwijderd worden. Voor het cremeren van overige implantaten, protheses, kleding of sieraden zijn geen regels opgesteld.

In het menu vindt u meer informatie over de werkwijze van Calla Uitvaartzorg en wat wij voor u kunnen betekenen.

Wat kunt u van ons verwachten?

Eerlijk, transparant, en dienstverlenend.
* Een uitvaartverzorger die het vanzelfsprekend vindt om iedere dag even langs te komen wanneer dit op prijs wordt gesteld.
* Een uitvaartverzorger die niet uitgaat van wat gebruikelijk is, maar uitgaat van de wensen en ideeën van de nabestaanden.
* Een uitvaartverzorger die u kan helpen en u op ideeën kan brengen om er een echt persoonlijke uitvaart van te maken.
* Geen driedelig zwart pak en hoge hoed, als u dit niet wenst.
* En het belangrijkste: een uitvaartverzorger als een gewoon mens, die samen met u rond de koffietafel de uitvaart wil bespreken.

Luisterend naar uw verhaal zorgt Calla Uitvaartzorg voor een persoonlijke begeleiding.

Over Calla Uitvaart

“Er komt een moment dat je afscheid moet nemen”. Als dat moment is aangebroken staan wij u graag bij. Mijn naam is Wilma Dettingmeijer en via Calla Uitvaartzorg begeleid en ondersteun ik u waar u wenst, vanaf het moment van overlijden tot aan de uitvaart..

De afscheidsplechtigheid

De afscheidsplechtigheid is de afsluiting van een leven. Er kan gekozen worden voor een afscheid in besloten kring; het kan formeel of informeel, afhankelijk van wat de overledene of u als nabestaande graag wilt.

Drukwerk

Calla Uitvaart richt zich op elk mens als individu en maakt gebruik van moderne technologie om snel te kunnen produceren. Wij gebruiken onze ruime ervaring bij het uitzoeken en samenstellen van het rouwdrukwerk.