Hoe gaat cremeren in zijn werk?
Veel mensen kiezen bij het overlijden van naasten voor een crematie. Kiest u bij het overlijden van uw naaste voor een crematie, dan zijn hier enkele wettelijke eisen en voorschriften aan vastgesteld. Wilt u weten hoe een crematie in zijn werk gaat? Lees dan verder.
Waar wordt de overledene gecremeerd?
Crematies vinden normaal gesproken enkel en alleen plaats in een crematorium. Het is namelijk volgens het Nederlands wetboek ten strengste verboden de stoffelijke resten van een persoon te verbranden in de buitenlucht. Het is uiteraard wel toegesteen de crematieplechtigheid in de open lucht te houden. Bij Calla Uitvaartzorg helpen wij u graag bij het kiezen van een geschikt crematorium.
Wanneer wordt de overledene gecremeerd?
Gewoonlijk dient de crematie tussen minimaal 36 uur en maximaal 6 dagen na het overlijden plaats te vinden. Er zijn gevallen waarbij deze periode verkort of verlengd kan worden. Voor het verkorten van een crematie is toestemming nodig van de officier van justitie, en voor verlengen dient de gemeente geraadpleegd te worden. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn een crematie uit te stellen wanneer familieleden niet in staat zijn tijdig de crematie bij te kunnen wonen. Is er sprake van bijvoorbeeld een besmettelijke ziekte, dan kan er gekozen worden voor een verkoring van de tijdsduur.
Zijn er extra eisen rondom crematies?
Bij het cremeren dienen met verschillende eisen rekening gehouden te worden. Zo moeten pacemakers vanwege het mogelijke ontploffingsgevaar voor de crematie verwijderd worden. Voor het cremeren van overige implantaten, protheses, kleding of sieraden zijn geen regels opgesteld.
Materialen die na de crematie overgebleven zijn, worden door de meeste crematoria verzameld voor een fonds ten bate van een goed doel. Denk hierbij aan sieraden en/of implantaten die geleverd worden aan het Rode Kruis.
In het menu vindt u meer informatie over de werkwijze van Calla Uitvaartzorg en wat wij voor u kunnen betekenen.
Wat kunt u van ons verwachten?
Eerlijk, transparant, en dienstverlenend.
* Een uitvaartverzorger die het vanzelfsprekend vindt om iedere dag even langs te komen wanneer dit op prijs wordt gesteld.
* Een uitvaartverzorger die niet uitgaat van wat gebruikelijk is, maar uitgaat van de wensen en ideeën van de nabestaanden.
* Een uitvaartverzorger die u kan helpen en u op ideeën kan brengen om er een echt persoonlijke uitvaart van te maken.
* Geen driedelig zwart pak en hoge hoed, als u dit niet wenst.
* En het belangrijkste: een uitvaartverzorger als een gewoon mens, die samen met u rond de koffietafel de uitvaart wil bespreken.