Informatie begraven en begrafenissen

Kiest u bij het overlijden van uw naaste voor een begrafenis, dan zijn hier enkele wettelijke eisen en voorschriften aan vastgesteld.

Wettelijke bepalingen

Een begrafenis vindt altijd plaats tussen minimaal 36 uur en maximaal 6 dagen na het overlijden. Er zijn gevallen waarbij deze periode verlengd of verkort kan worden, maar daar is bij verkorting toestemming nodig van een officier van justitie en bij verlenging toestemming van de gemeente. Hierbij wordt bijvoorbeeld rekening gehouden dat er familie terug moet komen uit het buitenland, of bijvoorbeeld om een moeder van een levenloos geboren kindje de mogelijkheid te geven bij de uitvaart aanwezig te zijn.

Andere speciale gevallen wanneer deze termijn verkort of verlengd wordt kunnen te maken hebben met bijvoorbeeld besmettelijke ziektes of wanneer er sectie moet worden verricht op een stoffelijk overschot.

Informatie begraafplaatsen

Het is niet elke dag van de week altijd mogelijk om een begrafenis in te plannen. Doorgaans vinden er op gemeentelijke begraafplaatsen van maandag tot en met zaterdag begrafenissen plaats. Op zon- en algemeen christelijke feestdagen wordt er niet altijd toestemming gegeven tot een begrafenis, afhankelijk van de gemeente waar de begraafplaats zich bevindt. Mocht u een uitdrukkelijke wens hebben buiten de normale tijden of dagen om een begrafenis plaats te laten vinden, dan kan Calla Uitvaartzorg hiervoor contact opnemen met de betreffende begraafplaats om te kijken of deze wensen vervuld kunnen worden.

In het menu vindt u meer informatie over de werkwijze van Calla Uitvaartzorg en wat wij voor u kunnen betekenen.

Wat kunt u van ons verwachten?

Eerlijk, transparant, en dienstverlenend.
* Een uitvaartverzorger die het vanzelfsprekend vindt om iedere dag even langs te komen wanneer dit op prijs wordt gesteld.
* Een uitvaartverzorger die niet uitgaat van wat gebruikelijk is, maar uitgaat van de wensen en ideeën van de nabestaanden.
* Een uitvaartverzorger die u kan helpen en u op ideeën kan brengen om er een echt persoonlijke uitvaart van te maken.
* Geen driedelig zwart pak en hoge hoed, als u dit niet wenst.
* En het belangrijkste: een uitvaartverzorger als een gewoon mens, die samen met u rond de koffietafel de uitvaart wil bespreken.

Luisterend naar uw verhaal zorgt Calla Uitvaartzorg voor een persoonlijke begeleiding.

Over Calla Uitvaart

“Er komt een moment dat je afscheid moet nemen”. Als dat moment is aangebroken staan wij u graag bij. Mijn naam is Wilma Dettingmeijer en via Calla Uitvaartzorg begeleid en ondersteun ik u waar u wenst, vanaf het moment van overlijden tot aan de uitvaart..

De afscheidsplechtigheid

De afscheidsplechtigheid is de afsluiting van een leven. Er kan gekozen worden voor een afscheid in besloten kring; het kan formeel of informeel, afhankelijk van wat de overledene of u als nabestaande graag wilt.

Drukwerk

Calla Uitvaart richt zich op elk mens als individu en maakt gebruik van moderne technologie om snel te kunnen produceren. Wij gebruiken onze ruime ervaring bij het uitzoeken en samenstellen van het rouwdrukwerk.