Rouwberichten en familieberichten plaatsen – Hoe doe je dat?

Wij van Calla Uitvaart verzorgen elke uitvaart tot in de puntjes en willen dat het voor de overledene en nabestaande een mooi afscheid wordt. Wij kunnen u helpen met het regelen van de uitvaart, het versturen van de rouwkaarten, en het verzorgen van een afscheidsplechtigheid.

Daarnaast zijn er misschien mensen die uw wilt laten weten dat een persoon is overleden maar heeft u hier geen gegevens meer van en kunt u deze niet direct benaderen. Hiervoor zou u een rouw / familiebericht kunnen plaatsen. Daarnaast is dit niet alleen wanneer uw bepaalde contactgegevens niet meer heeft. Maar is het voor veel mensen ook gewoon onderdeel van de traditie in het afscheid nemen van iemand.

Een rouwbericht plaatsen.

Vroeger en nog steeds was het plaatsen van een rouwadvertentie in een krant de populairste manier. Tegenwoordig is dat nog steeds een veelgebruikte manier. Maar zijn er wel meerdere wegen bijgekomen om een advertentie te plaatsen. Inmiddels zijn er tal van websites waarop dit kan gratis of tegen betaling. Er zijn ook websites dit zelf al bijhouden wie er wanneer is overleden en kun je deze websites bijvoorbeeld gebruiken om informatie op te zoeken over een bepaald persoon.

In de krant of online?

Toch worden de rouwadvertenties en familieberichten nog altijd het meest in een krant geplaatst. Dit kan een lokale krant zijn, maar ook een dagblad zoals De telegraaf of De Volkskrant en of het Algemeen Dagblad. Er zijn in Nederland miljoenen mensen met een abonnement op een krant. En daarom is het plaatsen van een rouwadvertentie in een of meerdere van de grotere dagbladen een slimme zet wanneer je onbekende bekenden van een overledenen wilt inlichten over het overlijden en eventueel de begrafenis of crematie.

Lees via bovenstaande link meer over de verschillende kranten en abonnementen. Het plaatsen van een rouwadvertentie hoort voor veel mensen bij het verwerkingsproces en kun je metene ook de onbkeende bekende van het overleden familielid inlichten. Mits ze de krant lezen natuurlijk. Daarom is het soms ook slim om een rouwbericht in meerdere kranten te laten plaatsen. Ook hierbij kunnen wij bij Calla Uitvaartzorg helpen.

Online rouwbericht.

Natuurlijk hoeft u niet alleen een rouwbericht in de bekendere kranten te plaatsen. Maar kunt u ook de verschillende websites gebruiken. Veel zijn gratis of vragen een klein bedrag. Zo bereikt u veel meer mensen met uw rouwadvertentie. Daarnaast zijn er ook verschillen tussen de generaties. De ouderen generatie gebruikt nog veel meer fysieke kranten en de jongere generatie bevindt zich vooral online.

Luisterend naar uw verhaal zorgt Calla Uitvaartzorg voor een persoonlijke begeleiding.

Over Calla Uitvaart

“Er komt een moment dat je afscheid moet nemen”. Als dat moment is aangebroken staan wij u graag bij. Mijn naam is Wilma Dettingmeijer en via Calla Uitvaartzorg begeleid en ondersteun ik u waar u wenst, vanaf het moment van overlijden tot aan de uitvaart..

De afscheidsplechtigheid

De afscheidsplechtigheid is de afsluiting van een leven. Er kan gekozen worden voor een afscheid in besloten kring; het kan formeel of informeel, afhankelijk van wat de overledene of u als nabestaande graag wilt.

Drukwerk

Calla Uitvaart richt zich op elk mens als individu en maakt gebruik van moderne technologie om snel te kunnen produceren. Wij gebruiken onze ruime ervaring bij het uitzoeken en samenstellen van het rouwdrukwerk.