Zorgzame en betrokken begeleiding

De wijze waarop men afscheid neemt van een dierbare overledene is aan het veranderen. Spirituele vrijheid is geaccepteerd en er wordt meer geluisterd naar de wensen van de direct betrokkenen. Door deze verandering zal er meer vraag zijn naar persoonlijk rouwdrukwerk.

Calla Uitvaart richt zich op elk mens als individu en maakt gebruik van moderne technologie om snel te kunnen communiceren en produceren. Wij gebruiken onze ervaring en kennis bij het uitzoeken en samenstellen van het rouwdrukwerk. Wilt u bijvoorbeeld rouwkaarten versturen na het overlijden, dan denken wij hier graag over mee.

Rouwkaart versturen

Een van de eerste dingen die wordt besproken bij het regelgesprek is de rouwbrief of rouwkaart. Samen met u bespreken we de vorm en stellen we de tekst voor de rouwkaart op. Voorbeelden van rouwbrieven en teksten nemen wij altijd mee, maar een eigen ontwerp versterkt het persoonlijke karakter van de brief.

Na het opmaken van de kaart krijgt u altijd eerst een proefdruk te zien, zodat u kunt controleren of de uitvoering, de tekst en de namen op de rouwbrief verwoorden wat u wilt meedelen. Na akkoord drukken wij of onze drukwerkpartner de rouwbrieven en ontvangt u deze binnen enkele uren. Het maken van een liturgie, bidprentje of dankbetuiging gaat op een later tijdstip op dezelfde manier. Speciale wensen voor de dankbetuiging, zoals een foto of specifieke afbeelding kunnen bijna altijd geregeld worden in korte tijd.

Rouwkaart verzenden

U ontvangt van ons direct de enveloppen met daarbij speciale rouwzegels. U kunt dan beginnen met het schrijven van de adressen en ondertussen gaan wij de kaarten produceren. Na het insteken van de kaarten gaan deze in de voor rouwpost bestemde verzend-enveloppen. De brieven worden door Post.nl met voorrang verwerkt en zij zorgen ervoor dat de post de volgende dag afgeleverd wordt. U kan er voor kiezen om deze handelingen zelf uit te voeren maar wij kunnen dit ook voor u verzorgen om de rouwkaarten te verzenden.

Advertenties

Advertenties in kranten kunnen ook door Calla Uitvaartzorg verzorgd worden. Indien niet alle adressen van relaties bekend zijn of u een grotere groep wilt bereiken, is de rouwadvertentie een goed middel. De opmaak en tekst komen vaak overeen met die van de advertentie , maar kunnen vereenvoudigd worden wat de advertentie goedkoper maakt.

Wij hebben contacten bij verschillende regionale en nationale dagbladen en zijn op de hoogte van de tarieven, aanleveringstijden en specificaties. Een gemiddelde advertentie in een regionale krant komt al snel op € 500,00 en die in een landelijke krant op € 1.100,-.

Luisterend naar uw verhaal zorgt Calla Uitvaartzorg voor een persoonlijke begeleiding.

Over Calla Uitvaart

“Er komt een moment dat je afscheid moet nemen”. Als dat moment is aangebroken staan wij u graag bij. Mijn naam is Wilma Dettingmeijer en via Calla Uitvaartzorg begeleid en ondersteun ik u waar u wenst, vanaf het moment van overlijden tot aan de uitvaart..

De afscheidsplechtiging

De afscheidsplechtigheid is de afsluiting van een leven. Er kan gekozen worden voor een afscheid in besloten kring; het kan formeel of informeel, afhankelijk van wat de overledene of u als nabestaande graag wilt.

Drukwerk

Calla Uitvaart richt zich op elk mens als individu en maakt gebruik van moderne technologie om snel te kunnen produceren. Wij gebruiken onze ruime ervaring bij het uitzoeken en samenstellen van het rouwdrukwerk.