Waar vindt de crematie plaats?

Veel mensen kiezen bij het overlijden van naasten voor een crematie. Kiest u bij het overlijden van uw naaste voor een crematie, dan zijn hier enkele wettelijke eisen en voorschriften aan vastgesteld. Wilt u weten waar de overledene gecremeerd wordt? Lees dan verder.

Waar wordt de overledene gecremeerd?

Crematies vinden normaal gesproken enkel en alleen plaats in een crematorium. Het is namelijk volgens het Nederlands wetboek ten strengste verboden de stoffelijke resten van een persoon te verbranden in de buitenlucht. Het is uiteraard wel toegesteen de crematieplechtigheid in de open lucht te houden. Bij Calla Uitvaartzorg helpen wij u graag bij het kiezen van een geschikt crematorium. Deze zijn er in verschillende regio’s waar wij werkzaam zijn.

Wanneer wordt de overledene gecremeerd?

Gewoonlijk dient de crematie tussen minimaal 36 uur en maximaal 6 dagen na het overlijden plaats te vinden. Er zijn gevallen waarbij deze periode verkort of verlengd kan worden. Voor het verkorten van een crematie is toestemming nodig van de officier van justitie, en voor verlengen dient de gemeente geraadpleegd te worden. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn een crematie uit te stellen wanneer familieleden niet in staat zijn tijdig de crematie bij te kunnen wonen. Is er sprake van bijvoorbeeld een besmettelijke ziekte, dan kan er gekozen worden voor een verkorting van de tijdsduur.

Wat kunt u van ons verwachten?

Eerlijk, transparant, en dienstverlenend.
* Een uitvaartverzorger die het vanzelfsprekend vindt om iedere dag even langs te komen wanneer dit op prijs wordt gesteld.
* Een uitvaartverzorger die niet uitgaat van wat gebruikelijk is, maar uitgaat van de wensen en ideeën van de nabestaanden.
* Een uitvaartverzorger die u kan helpen en u op ideeën kan brengen om er een echt persoonlijke uitvaart van te maken.
* Geen driedelig zwart pak en hoge hoed, als u dit niet wenst.
* En het belangrijkste: een uitvaartverzorger als een gewoon mens, die samen met u rond de koffietafel de uitvaart wil bespreken.

Luisterend naar uw verhaal zorgt Calla Uitvaartzorg voor een persoonlijke begeleiding.

Over Calla Uitvaart

“Er komt een moment dat je afscheid moet nemen”. Als dat moment is aangebroken staan wij u graag bij. Mijn naam is Wilma Dettingmeijer en via Calla Uitvaartzorg begeleid en ondersteun ik u waar u wenst, vanaf het moment van overlijden tot aan de uitvaart..

De afscheidsplechtigheid

De afscheidsplechtigheid is de afsluiting van een leven. Er kan gekozen worden voor een afscheid in besloten kring; het kan formeel of informeel, afhankelijk van wat de overledene of u als nabestaande graag wilt.

Drukwerk

Calla Uitvaart richt zich op elk mens als individu en maakt gebruik van moderne technologie om snel te kunnen produceren. Wij gebruiken onze ruime ervaring bij het uitzoeken en samenstellen van het rouwdrukwerk.